Održana redovna godišnja skupština DVD-a Carevdar

U nedjelju, 24. ožujka Dobrovoljno vatrogasno društvo Carevdar održalo je redovnu godišnju skupštinu. Predsjednik Društva Stjepan Bratić uvodno je istaknuo aktivnosti u protekloj godini istaknuvši intervenciju u kojoj je izgorjela kuća.

„Prikupljena su sredstva i pronađena je adekvatna kuća u koju je preselila obitelj,“ rekao je Bratić i napomenuo kako je tijekom ovog mjeseca bila intervencija u Novim Bošnjanima gdje je DVD donirao 1000 kuna za sanaciju štete obitelji čija je kuća stradala u požaru.

Sva izvješća prihvaćena su jednoglasno, a pozdravnim riječima obratili su predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić, zapovjednik JVP Križevci Ivan Matosović, predsjednica Mjesnog odbora Draženka Sakač i njezin zamjenik Mirko Sokolić, vijećnici Gradskog vijeća Grada Križevaca Darko Habdija i Hrvoje Gužvinec, pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel te predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić kazao je kako će doći sredstva za sanaciju doma: „Vatrogasna zajednica ima trogodišnji plan po 8 000 kuna za uređenje domova, a osigurana su i sredstva od 2 500 kuna za održavanje zabava.“

Zapovjednik JVP Križevci Ivan Matosović osvrnuo se na broj intervencija u protekloj i u ovoj godini na području Koprivničko-križevačke županije i približio vatrogascima novi Zakon o vatrogastvu. Pročelnik Sandro Novosel izrazio je zadovoljstvo što su križevački vatrogasci uvijek voljni i spremni pomoći na lokacijama diljem Hrvatske.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović čestitao je vodstvu DVD-a Carevdar na realiziranim aktivnostima i rekao kako je uređeno parkiralište preko puta crkve. „Nasipalo se i nešto puteva, ali ovdje dolazi investicija od 7 milijuna kuna. Riječ je o ovom prostoru i školi sa strane. Cilj je napraviti civilizirane uvjete i želimo ravnomjerni razvoj grada,“ kazao je predsjednik Katanović.

Skupština je završila prigodnim domjenkom, a hranu je blagoslovio župnik Damir Burlić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.