Tražili uljeze povodom Međunarodnog dana muzeja

Igra_detekcije_u_Muzeju.JPGStarinsko željezno glačalo u zbirci sakralne umjetnosti i cehovska oznaka u arheološkoj zbirci s predmetima starima do 6000 godina bili su uljezi koje su u Gradskom muzeju u Križevcima danas otkrivali učenici osmog razreda OŠ Ljudevita Modeca.


Ulaz_u_muzej_slobodan_cijeli_dan.JPGNa taj način i prigodnom izložbom radova štićenika Učeničkog doma u atriju Likovne galerije danas je obilježen Međunarodni dan muzeja.

Ravnatelj muzeja prof. Zoran Homen i viša kustosica mr. Lana Okroša-Rožić pozvali su posjetitelje da češće navraćaju u Gradski muzej i preko izložaka pokušaju zamisliti kako su nekada živjeli ljudi koji su se koristili predmetima koji se sada nalaze u staklenim vitrinama.
Eksponati_za_medjunarodni_dan_muzeja.JPG
Cilj ovogodišnjeg obilježavanja Međunarodnog dana muzeja je približavanje muzejske atmosfere prvenstveno mladima, ali i ostalim građanima, koje se želi potaknuti da kroz posjete muzejskim aktivnostima više sudjeluju u upoznavanju s prošlosti svojega grada. Ulaz u muzej cijeli je dan besplatan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.