Križevci domaćin petog izdanja velikog međunarodnog glazbenog natjecanja „Sonus“

Od 23. do 31. ožujka u Glazbenoj školi Alberta Štrige održava se veliko glazbeno natjecanje: Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus op.5. Na ovogodišnje natjecanje prijavljeno je 346 kandidata iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Srbije te Bosne i Hercegovine koji se natječu u četiri discipline: klavir, udaraljke, tambure i solfeggio.

S obzirom da je broj kandidata u disciplini klavir premašio sve dosadašnje prijave, Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus op. 5 postalo je najveće natjecanje u regiji u ovoj disciplini.

Prije samog početka natjecanja okupljene je pozdravila ravnateljica natjecanja Ivana Tadin koja je istaknula kako je ove godine ovo peto izdanje natjecanja prepoznao Ministarstvo znanosti i obrazovanja prihvativši pokroviteljstvo te je ujedno uputila zahvalu Gradu Križevcima na podršci.

Svoje zadovoljstvo što Križevci imaju prilike biti domaćin ovako velikom broju natjecatelja uputio je gradonačelnik Mario Rajn poželjevši svima dobrodošlicu uz puno uspjeha na natjecanju: „Želim vam da doživite ovaj grad u najljepšem svijetlu.“

Ujedno je pohvalio organizatore, Udrugu “Opus” i Glazbenu školu Alberta Štrige Križevci, te proglasio natjecanje otvorenim.

Otvorenje Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Sonus op. 5 u Glazbena škola Alberta Štrige Križevci

Publiée par Portal Križevci.info sur Samedi 23 mars 2019

Vezano

Komentari su zatvoreni.