Rezultati pojačanog nadzora prometa – upravljao pod utjecajem alkohola od 3,30 promila

Tijekom vikenda sankcionirano je 195 prometnih prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja podvrgavanja ispitivanju utjecaja droga, 59 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela

Tijekom vikenda, od 15. do 18. ožujka, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježeno je osam prometnih nesreća, od kojih prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene. Prometne nesreće zabilježene su zbog neprilagođene brzine (4), oduzimanja prednosti prolaska, vožnje na nedovoljnoj udaljenosti, tehničke neispravnosti vozila i ne držanja životinje pod nadzorom.

Dvije prometne nesreće s materijalnom štetom izazvali su vozači pod utjecajem alkohola, od čega je prometnu nesreću s materijalnom štetom izazvao mladi vozač pod utjecajem alkohola.

Tijekom vikenda sankcionirano je 195 prometnih prekršaja, od kojih 28 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, prekršaj odbijanja podvrgavanja ispitivanju utjecaja droga, 59 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela.

Tijekom provedbe pojačanog nadzora tri vozača su bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uhićena su četiri vozača. Protiv dva vozača proveden je žurni prekršajni postupak, dok će se protiv jednog uhićenika u jutarnjim satima 18. ožujka, provesti žurni prekršajni postupak. Na izdržavanje izrečene kazne zatvora predan je jedan vozač.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 17. ožujka, u 21.30 sati u mjestu Dropkovec kada je 42 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom  pod utjecajem alkohola od 3,30 promila. Vozač je uhićen i nad istim će se provesti žurni prekršajni postupak.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak, 15. ožujka, u 11.43 sati, u Ulici Pavla Kvakana u Đelekovcu kada je vozač upravljao teretnim automobilom krećući se brzinom od 107 kilometara na sat iako je u rečenoj ulici brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 50 kilometara na sat.

Pod utjecajem alkohola tijekom vikenda zatečeno je šest mladih vozača (do 0,50 g/kg – 4, 1,00 do 1,50 g/kg – 2). Najveća koncentracija alkohola, kod mladih vozača utvrđena je u petak, 15. ožujka, u 18 sati u Ulici Franje Račkog u Križevcima kada je 21 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,84 promila, pri čemu je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je uhićen, te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem mu je određeno zadržavanje u trajanju od pet dana, te je predan u zatvor u Bjelovar. Mladi vozači sankcionirani su i radi ne korištenja sigurnosnog pojasa (1).

Tijekom pojačanog nadzora prometa u činjenju prekršaja zatečena su dva recidivista, pri čemu su isti počinili dva prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i jedan prekršaj upravljanja vozilima prije stjecanja prava na upravljanje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.