Dan frankofonije u sklopu Mjeseca frankofonije u Gradskoj knjižnici

Mjesec slavlje je svih frankofona i frankofila u Hrvatskoj i svijetu tijekom cijeloga ožujka, a organizirano je na inicijativu veleposlanstava zemalja članica Međunarodne organizacije za frankofoniju i uz potporu Francuskih alijansi u Hrvatskoj te brojnih drugih hrvatskih udruga i kulturnih institucija.

– Ove godine smo na prijedlog profesorica francuskog jezika Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci odlučili napraviti program kojim bismo Mjesec frankofonije proslavili i u našoj gradskoj knjižnici, ističu iz uprave Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci.

U suradnji s Francuskim institutom iz Zagreba pripremili su filmski program, uz pomoć učenika i profesorica križevačke gimnazije francuske pričaonice za predškolce te program kojim će obilježiti Međunarodni dan francuskog jezika.

Tim povodom Dan frankofonije se održava u ponedjeljak, 18. ožujka u 18 sati na odjelu beletristike knjižnice, a program su osmislili i u njemu sudjeluju učenici i nastavnici križevačke Gimnazije te gosti. Ulazak je slobodan.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.