Održana godišnja skupština DVD-a Glogovnica

Dobrovoljno vatrogasno društvo Glogovnica održalo je u subotu svoju redovnu godišnju skupštinu na kojoj su nazočili brojni uzvanici i gosti. Predsjednik Društva Dragan Škara otvorio je skupštinu, a sva izvješća i plan rada za ovu godinu usvojeni su jednoglasno.

Pozdravnim riječima obratili su se potpredsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Slavko Gotić, zamjenik križevačkog gradonačelnika Mario Martinčević i saborski zastupnik Branko Hrg.

Zamjenik križevačkog gradonačelnika Mario Martinčević čestitao je Društvu na 80 godina kontinuiranog rada. -Vjerujem da će prijedlog proći kroz Gradsko vijeće i bit ćete za Dan grada nagrađeni za svoj višegodišnji trud, rad i muku – rekao je Martinčević i osvrnuo se na problematiku vodoopskrbe.

– Prije nekoliko dana održan je sastanak na kojemu su definirani ciljevi, rokovi i sredstva, a Grad se je spreman zadužiti, samo da bi ovaj kraj dobio vodu. Ipak, mislim da to neće biti potrebno, imamo podršku Hrvatskih voda i naših predstavnika u Saboru i očekujemo da će u naredne dvije do tri godine cijeli ovaj bazen biti opskrbljen vodom – poručio je Martinčević.

Saborski zastupnik Branko Hrg rekao je kako je dinamičan dan i da se na nekoliko mjesta održavaju aktivnosti. -KUD Prigorje je krenuo s lijepim programom i vatrogasci su stvorili preduvjete da bi se i druge aktivnosti mogle održavati – rekao je Hrg i napomenuo kako bi bilo dobro da se u narednom razdoblju okupe i djeca.

– U svakom poslu postoje oscilacije, dođe do promjene generacija, ali bitno je da trajete 80 godina. Oko vodoopskrbe Apatovca, išli smo na rješenje da se obuhvati i pet ostalih sela od Svete Helene, Gornje i Donje Glogovnice, Jarčana, Marinovca do Apatovca. natječaj je raspisan za jednu dionicu i radovi bi ove godine trebali biti velikim dijelom izvršeni. Nakon toga bi trebali krenuti krakovi prema Gornjoj i Donjoj Glogovnici, Ivancu i Marinovcu. Prvo će ići magistralni, a onda sekundarni vodovi.

Oko 80 posto sredstava će biti osigurano u Hrvatskim vodama, a 20 posto ide na Grad. Imamo takvo obećanje od generalnog direktora Hrvatskih voda gospodina Đurokovića i osobno sam s njim razgovarao na tu temu i to će ići iz izvanrednih sredstava. Taj problem se možda mogao i ranije riješiti, ali znate za problem koji je bio između spora Komunalnog poduzeća i načelnika Općine Kalnik i taj spor je uzrokovao da se ranije nisu mogla koristiti sredstva iz Hrvatskih voda – poručio je Hrg.

Vezano

Komentari su zatvoreni.