ZEZ u srijedu u RCTP-u o ‘Kvartovima budućnosti’, kreće nova kampanja za Križevačke sunčane krovove

Zelena energetska zadruga u suradnji s Razvojnim centrom i tehnološkim parkom te Gradom Križevci poziva u srijedu, 13. ožujka 2019. na događaj “Kvartovi budućnosti – predstavljanje projekta Compile i nove kampanje grupnog ulaganja u fotonaponsku elektranu”. Riječ je o velikom europskom projektu koji uključuje proučavanje najnovijih tehnologija blockchaina i algoritama umjetne inteligencije za optimalan rad mikro energetske mreže u Križevcima.

Koje nove tehnologije primijeniti u lokalnim energetskim sustavima i kako uključiti građane i javni sektor u stvaranje energetski samoodrživih javnih prostora te što je novo u idućoj kampanji grupnog ulaganja saznajte u srijedu od 10 sati u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci, Franje Tuđmana 20. Predviđeno trajanje je do 12:30 sati.

Projektom Compile će se na prostoru bivše vojarne u Križevcima testirati primjena novih inovativnih tehnologija za decentralizaciju i optimizaciju lokalnih energetskih sustava, kao i raditi na izgradnji zajednice građana koji mogu upravljati ili ulagati u projekte obnovljivih izvora energije.

Križevci će biti jedna od 3 pilot lokacije u Europi na kojoj će se provoditi projekt Compile. Projektom će se zahvatiti područje bivše vojarne s fokusom na zgradu Razvojnog centra i tehnološkog parka gdje se planira instalacija kompenzatora jalove snage i izmjenjivača topline koji će u suradnji s postojećom fotonaponskom elektranom na krovu omogućiti jeftiniju energiju tvrtkama u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci.

– Projekt je svojevrsna nadogradnja projekta „Križevački sunčani krovovi“ kroz koji smo uspješno financirali prvu hrvatsku fotonaponsku elektranu putem mikrozajmova građana. Nakon uspješne kampanje, nastavljamo dalje te ćemo lansirati novu kampanju grupnog ulaganja u fotonaponsku elektranu na krovu Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci. Kako to učiniti kroz ZEZinvest platformu, saznat ćete na ovom predstavljanju, ističu ZEZ-ovci.

Program događanja:
10:00 – 10:10 – Pozdravni govor
10:10 – 10:30 – Prezentacija projekta Compile
10:30 – 11:00 –Križevački sunčani krovovi: nova kampanja grupnog ulaganja u sunčanu elektranu
11:00 – 11:15 – Pauza za kavu
11:15 – 11:30 – Energetske zajednice – Iskustva iz Slovenije, Tomi Medved, Sveučilište u Ljubljani
11:30 – 12:15 – Panel: Kvartovi budućnosti – Kako uključiti građane i javni sektor u stvaranje energetski samoodrživih javnih prostora?
12:15 – 12:30 – Grupni obilazak prve fotonaponske elektrane financirane kroz mikrozajmove građana
12:30 – Zakuska

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.