Kreće novi krug foto natječaja „Volim svoju županiju“

U ponedjeljak 11. ožujka, točno u 18 sati, kreće novi krug foto natječaja „Volim svoju županiju“.

Nakon šestotinjak prijavljenih fotografija u prve dvije godine i prošlogodišnjih 2835, u ponedjeljak 11. ožujka kreće četvrti krug foto natječaja „Volim svoju županiju“. Izrađena je posebna aplikacija na linku https://www.volimzup.hr/ putem koje se mogu predati do tri fotografije po autoru.

Nagrade se, kao i prošlih godina, dodjeljuju u dvije kategorije – najbolja fotografija prema broju prikupljenih lajkova i najbolje fotografije prema mišljenju stručnog žirija. Prva mjesta u obje kategorije osvajaju GOPRO HERO7 Silver sportske digitalne kamere, a drugo mjesto prema ocjeni žirija GOPRO HERO7 White sportsku digitalnu kameru.

Na čelu ovogodišnjeg stručnog žirija ponovno se nalazi naša profesionalna fotografkinja Mare Milin. Fotografija joj je zaokupila um i srce na drugoj godini fakulteta kada je studirala industrijski dizajn, a njome će se, kako kaže, „baviti dok je u njoj duha i daha“.    Uz Mare, članovi žirija su Ivana Gusak Galić  iz Osječko-baranjske županije, Kristijan Toplak iz Virovitičko-podravske županije i Karlo Frljužec iz Krapinsko-zagorske županije.

Tema fotografije „Volim svoju županiju“ omogućuje autorima/autoricama široki kreativni izražaj, no uvjet je da fotografije moraju biti snimljene isključivo na području Republike Hrvatske. Cilj natječaja je potaknuti mlade umjetnike/amatere da sami stvaraju i razmišljaju o detaljima i zanimljivostima županija kao destinacijama koje, osim svojih ljepota, nude i zanimljive sadržaje prilagođene objavljivanju u novim medijima.

Podsjetimo, najbolje fotografije iz svih hrvatskih županija čine postav putujuće izložbe koja je samo u prošloj godini prošla 1081 kilometar Hrvatske – od Osijeka preko Virovitice, Zagreba, Koprivnice, Rijeke, Šibenika, Zadra, sve do Dubrovnika. Prošlogodišnje pobjedničke fotografije možete pogledati OVDJE. Natječaj je otvoren do 22. travnja.

Vezano

Komentari su zatvoreni.