Održan sastanak na temu izgradnje vodnokomunalne infrastrukture

U Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci u utorak je održan sastanak na temu izgradnje vodnokomunalne infrastrukture na uslužnom području tvrtke Vodne usluge d.o.o.

Sastanku su prisustvovali zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić sa suradnicima, saborski zastupnik Branko Hrg, zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac, direktorica tvrtke Vodne usluge d.o.o. Helena Kralj Brlek te načelnici općina Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak i Gornja Rijeka Darko Fištrović.

Hrvatske vode u 2019. godini osigurat će 6.250.000,00 kuna za izgradnju vodotornja Sveti Ivan Žabno, vodovodne mreže u naselju Cirkvena, vodovodne mreže na području općine Sveti Petar Orehovec, magistralnog cjevovoda Carevdar – Glogovnica – Osijek Vojakovački, vodospreme Glogovnica, crpne stanice Sveta Helena i spojnog cjevovoda od Svete Helene do Glogovnica.

Što se tiče izgradnje magistralnog cjevovoda od Carevdara preko Glogovnice do Osijeka Vojakovačkog, direktorica Helena Kralj Brlek napomenula je kako je trenutno ovaj projekt u fazi iskolčenja trase od Gornje Glogovnice prema Marinovcu, vrijednost projekta je 7.900.000,00 kuna te će se etapno izvoditi kroz 4 godine. Gradnja vodospreme Glogovnica i spojnog cjevovoda od Svete Helene do Glogovnice u fazi su pripreme dokumentacije za javnu nabavu.

Zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević još je jednom apelirao kako je nužno što hitnije riješiti problem vodoopskrbe Apatovca, a s ovime su se složili zamjenik generalnog direktora Davor Vukmirić i saborski zastupnik Branko Hrg koji su napomenuli kako će se paralelno uz rješavanje pitanja vodoopskrbe Apatovca riješiti i pitanje vodoopskrbe Gornje i Donje Glogovnice, Ivanca, Jarčana i Marinovca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.