Održan stručni skup za odgojitelje i stručne suradnike dječjih vrtića

U prostoru Multimedijske dvorane Gradske knjižnice “Franjo Marković” u Križevcima prošlu srijedu je održan stručni skup za odgojitelje i stručne suradnike dječjih vrtića iz Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije na temu „Kvalitetna pedagoška dokumentacija u razvoju suvremenog kurikuluma.“

Organizator skupa bila je Agencija za odgoj i obrazovanje, a domaćin Dječji vrtić Zraka sunca. Okupljenim odgajateljima, uvodno su se obratili viša savjetnica za predškolski odgoj prof. Darija Drviši i ravnateljica vrtića Zraka sunca Terezija Horvat.

Gradonačelnik Mario Rajn poželio je dobrodošlicu u Križevce onima koji su stigli iz drugih županija, zaželivši ujedno svima uspješan rad uz usvajanje novih i unaprjeđenje postojećih znanja i vještina u radu s najmlađima.

Gradonačelnik je rekao da Grad Križevci ima na svojem području 4 dječja vrtića, od čega je jedan u vlasništvu grada dok su ostala 3 privatna, no nastojeći omogućiti svakom djetetu pravo na vrtić, a roditelje dodatno financijski rasteretiti, sufinancira se boravak djece i u privatnim vrtićima.

Prof. Darija Drviši zahvalila je gradonačelniku, kako na dolasku na ovaj skup, tako i na podršci koju Grad daje, istaknuvši kao dobar primjer i za ostale, odličnu sinergiju institucija u gradu.

U stručnom dijelu skupa sudjelovale su Sonja Marković prof., str. sur. ped. mentor, Mirela Hrestak odgojitelj savjetnik, Lana Radošević odgojitelj mentor, Ana Plazibat odgojitelj savjetnik i Ksenija Jagar odgojitelj.

Vezano

Komentari su zatvoreni.