Oružje u krivim rukama

povrat_oruzje_policija_predajaPODRAVINA I PRIGORJE – Noću s utorka na srijedu nepoznati je krivolovac na livadi pored Jankovca u općini Sokolovac ustrijelio košutu. Za tu divljač vrijeme je lovostaja. Da oružje, iako ne vatreno, imaju i oni koji ga nikako ne bi smjeli posjedovati svjedoči jučerašnji (2.9.2015., op.ur.) slučaj iz Križevaca. Tamo je u šumi kod grada nepoznati počinitelj ispalio jednu diabolu iz zračne puške u 51-ogodišnjaka, te ga lakše ozlijedio. A da za nesreću ne trebaju dvije osobe, govori primjer biciklista koji se jučer poslijepodne kretao stazom na Križevačkoj cesti u Koprivnici. Nakon pada s bicikla zaradio je lakše ozlijede, a razlog je bio u 2,54 promila alkohola, koliko su mu policajci kasnije izmjerili i spremili ga kod sebe na triježnjenje.(RKC)

Dragovoljna predaja oružja i streljiva u kolovozu

Iz Policijske uprave koprivničko–križevačke obavještavaju da je u sklopu akcije „Manje oružja, manje tragedija”, oružje i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali, te tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije, u kolovozu odlučilo dragovoljno izručiti više građana. Predali su dvije automatske puške, dvije ručne bombe, 13 komada raznih rasprskavajućih sredstava, dva pištolja, jedan komad ostalog oružja, 1208 komada raznog streljiva i 0,5 kilograma eksploziva, čime su otklonili opasnost iz svoje okoline i dali svoj doprinos većoj sigurnosti.

Iz policije podsjećaju da ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.

Putem besplatnog telefoa 0800-8892 građani se mogu informirati o dragovoljnoj predaji oružja, a pozivom policiji na 192 mogu dojaviti informacij o ostavljenom ili pronađenom oružju. Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.(kž.info)

Vezano

Komentari su zatvoreni.