Gradonačelnik najavio novo parkiralište na ulazu u Ulicu Kalničke punte

HŽ Kolodvor KriževciBrojni Križevčani koji rade u Zagrebu, Koprivnici i Bjelovaru nebrojeno puta su nas kontaktirali i pritom se žalili na neuređenost parkirališta uz željeznički kolodvor. Osim što je blatnjavo, kažu, parkiralište ne zadovoljava potrebe svih korisnika željeznice koji do kolodvora dolaze automobilima.

Na tu se činjenicu nedavno požalila križevačka gradska vijećnica Štefica Wolf upitavši gradonačelnika kad će doći dan za uređenje tog prostora.

Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca, odgovorio joj je da planovi za uređenje parkirališta postoje, a ostvarit će se paralelno s projektom gradnje drugog željezničkog kolosijeka.

– Prema informacijama kojima raspolažem, dan je naputak za projektiranje, a kasnije i izgradnju parkirališta u sklopu željezničkog kolodvora. Ono se neće nalaziti na prostoru gdje naši sugrađani danas parkiraju svoje automobile, nego je plan da ga se izgradi s južne strane, na ulazu u Ulicu Kalničke punte – objasnio je Rajn.

Investitor će biti HŽ infrastruktura, jer buduće parkiralište nije dio projekta gradnje drugog kolosijeka koji se trenutačno realizira na relaciji Križevci – Gradec.

– Što se tiče postojećeg parkirališta, moram biti iskren i reći kako se nadam da će se uz južnu stranu prometnice postaviti ograda, tim više što se radi o kolodvoru koji očekuje modernizaciju nakon koje će njime prometovati znatno veći broj vlakova. Drugim riječima, ne očekujem da će se tu obnavljati parkirališni prostor. Ipak, tu postoji i manji dio parkirališnog prostora koji je u vlasništvu Grada. Za njega smo osigurali 15.000 kuna koji će biti utrošeni u izradu prijektne dokumentacije za rekonstrukciju parkirališta – naglasio je Rajn i dodao kako je rješenje za kojim posežu Hrvatske željeznice kad promišljaju budući prostor za parkiranje, jako dobro te će ono, nada se, zadovoljiti sve potrebe putnika.(GPP)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.