Društvo “Lipa” održalo večer poezije povodom Valentinova

U utorak 12. veljače 2019, uoči Valentinova, dana zaljubljenih, Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo LIPA održalo je večer poezije u prostorijama društva u Domu svetog Marka Križevčanina.

Govorili su se stihovi na ruskom, talijanskom, arapskom, engleskom kao i na čakavskom i kajkavskom jeziku. Neke su pjesme bile prevedene na standardni hrvatski jezik. Recitatori – kazivači bili su dr. Jusuf Abu Aldan, Olja Gladoić, Tomislava Tomac Topolovac, Ottone Novosel Franz, Željka Kržek Novosel i Ivan Gladoić.

Čitale su se pjesme Petrarke, Gervaisa, ruskih pjesnika Dobrovorova, Maje Krištalivokaje te uradci čitača, Milice Ježovite i nepoznatih autora. Iako je ovaj događaj bio najavljen u medijima, odazvalo se svega 20 članova Lipe, ljubitelja poezije.

– Širu publiku vjerojatno ne zanima što se događa u Gornjem gradu i malo je deprimirajuće da je toliko dobre volje i entuzijazma nagrađeno skromnim odazivom publike. Ljudi se inače jako tobože ljute da se u gradu ništa ne događa… Ali mi idemo dalje, Lipa ustraje u provedbi svoga plana i programa, istaknula je predsjednica udruge Branka Gold.

Nakon izvedbi okupljeni su se zadržali na slatkom valentinskom druženju uz slane kiflice i razne slastice koje su priredile vrijedne ruke članica društva. Zdravicu sv.Valentinu i svima koji se vole, popratili su čašom pjenušca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.