Posjetite Centar za socijalnu skrb, upoznajte se s radom stručnjaka na Danu otvorenih vrata

U cijelom svijetu socijalni radnici i ustanove koja se bave socijalnom skrbi 19. ožujka obilježavaju Dan socijalnog rada, ove godine pod geslom Promicanje socijalne i ekonomske jednakosti. Tom se Danu pridružuje i Centar za socijalnu skrb Križevci, akcijom Dana otvorenih vrata, danas od 8 do 12 sati na adresi Bana Josipa Jelačića 5, kada su svi građani, udruge, predstavnici drugih institucija, mladi koje zanima rad u profesiji socijalnog rada…pozvani doći i upoznati se s djelatnostima Centra, njegovim zaposlenicima, stručnjacima i cijelim područjem socijalne skrbi u nadležnosti te ustanove.

Naglasak je ovogodišnjeg Dana socijalnog rada, kaže ravnateljica CSS-a Križevci mr. Kristina Frtalić, stavljen na želju da socijalni radnici dalje svojim entuzijazmom i zalaganjem uspješno obavljaju poslove socijalnog radnika na zadovoljstvo svih naših korisnika.

– S obzirom na negativne trendove u društvu očekivanja i pritisci na profesiju socijalnog rada sve su veći kako od stranaka tako i od šire javnosti. Zanimanje socijalnog radnika spada među jedno od najstresnijih zanimanja te su socijalni radnici izloženi profesionalnom stresu i sagorijevanju više nego ikada.

Hrvatska udruga socijalnih radnika u svom priopćenju između ostalog navodi da “socijalni radnici prihvaćaju profesionalnu odgovornost te kako bi održali profesionalnu razinu traže da se osigura zdravo i sigurno radno okruženje, sistematizacija poslova, razumni normativi, zaštita od profesionalnog sagorijevanja, definirane procedure i jasne smjernice s utvrđenim razinama odgovornosti, mogućnost cjeloživotnog učenja, supervizija, nadzor i kontrola, te pomoć i podrška nadređenih u  prevladavanju međuresornih poteškoća – navodi mr. Frtalić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.