HERA poziva na volontiranje u udruzi

Udruga ”HERA” Križevci poziva sve zainteresirane osobe s područja Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije da se prijave na volontiranje za pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja u organizaciji udruge “HERA“ Križevci.

Za volontere i volonterke bit će organiziran besplatni edukacijski program kako bi stekli znanja o principima rada sa žrtvama i svjedocima kaznenih djela i prekršaja te vještine potrebne za pružanje podrške. Nakon završene edukacije svim sudionicima/ama izdati će se potvrde o sudjelovanju na edukaciji.

Volonteri/ke koji/e završe edukaciju za pružanje podrške žrtvama i svjedocima, pružati će emocionalnu podršku, informacije o pravima, praktične informacije putem telefona i/ili pružati direktnu podršku na sudu. Direktna podrška na sudu organizirati će se kroz tjedna dežurstva na Županijskom sudu u Bjelovaru, Općinskom sudu u Koprivnici te Prekršajnom sudu Bjelovar, stalna služba Križevci.

S odabranim volonterima/kama potpisati će se volonterski ugovori i imati će obvezu volontirati nekoliko sati mjesečno. Prijaviti se mogu punoljetne osobe sa završenim najmanje srednjoškolskim obrazovanjem, osobe protiv koje se ne vodi kazneni postupak, osobe motivirane za pomoć drugima, komunikativne, empatične, tolerantne osobe, odgovorne i etične osobe. Prednost imaju osobe koje su iz pomagačkih struka te koje su već volontirali/e i /ili imaju iskustva u radu sa marginaliziranim skupinama građana/ki.

Rok za prijavu je 21. veljače 2019. do kad je potrebno poslati pisanu prijavu elektroničkom poštom na info@udruga-hera.info ili poštom na adresu: I. Z. Dijankovečkog 5, 48260 Križevci. Pismena prijava treba sadržavati životopis i motivacijsko pismo koje sadrži opis dosadašnjeg iskustva, vještina i znanja, kao i motivaciju za volontiranje na pružanju podrške žrtvama i svjedocima

Za potrebe volontiranja, a nakon odabira volontera potrebno je uvjerenje o nekažnjavanju kao i uvid u kaznenu evidenciju volontera. Za sva dodatna pitanja zainteresirani se mogu obratiti pozivom na 048 271 335 ili elektroničkom poštom na info@udruga-hera.info.

Javni poziv objavljuje se u sklopu projekta “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” kojeg provodi Ženska soba, te partnerske organizacije “HERA” Križevci, Delfin Pakrac, Deša Dubrovnik, Informativno pravni centar Slavonski Brod, Udruga Zvonimir Knin, Udruga za podršku žrtvama i svjedocima, Centar za građanske inicijative Poreč, S.O.S. Virovitica, Ženska grupa Karlovac “Korak”, SOS telefon za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije. Program se provodi uz financijsku podršku Ministarstva pravosuđa.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.