Aglomeracija Križevci – Terenski posjet predstavnika Ministarstva i Hrvatskih voda

Predstavnici Hrvatskih voda i Ministarstva zaštite okoliša i energetike posjetili su u srijedu Grad Križevce radi informiranja o statusu i razini spremnosti projektne dokumentacije za projekt Aglomeracija koji se priprema za sufinanciranje iz EU fondova.

Predstavnicima je u sklopu terenskog obilaska prvo predstavljen projekt s osnovnim informacijama nakon čega su svi zajedno obišli pročistač otpadnih voda Križevci.

Predstavnici Hrvatskih voda kao Posredničkog tijela razine 2 i predstavnici Ministarstva zaštite okoliša i energetike kao Posredničkog tijela razine 1 uvjerili su se u visoku fazu pripremljenosti projektne dokumentacije i pohvalili napore koji su se uložili u pripremu ovog projekta.

Ono što sada slijedi je poziv Ministarstva za potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava za financiranje projekta.

Uz projektni tim, predstavljanju projekta u ime Grada Križevaca prisustvovali su gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 257 milijuna kuna, a njime će se kroz izgradnju 53,3 kilometara nove kanalizacije, rekonstrukciju 13 kilometara postojeće kanalizacije, izgradnju 9,5 kilometara vodovodne mreže te rekonstrukciju 19,5 kilometara stare vodovodne mreže značajno poboljšati standard građana Križevaca.

Vezano

Komentari su zatvoreni.