Završena prva faza radova na rekonstrukciji Frankopanske ulice

Sukladno planiranim rokovima i dinamici izvođenja radova završeni su radovi prve faze rekonstrukcije Frankopanske ulice prema čemu je izvedena cjelokupna rekonstrukcija infrastrukture. Rekonstruirana je odvodnja i vodovod s kućnim priključcima, plin i elektroenergetski razvodi, napravljen je iskop postojećeg asfalta te je nasipan kameni materijal.

Budući da je riječ o staroj gradskoj jezgri, daljnji radovi izvođenja prometnice planirani su uz poštivanje zaštitnih mjera prema postojećoj izgradnji te se nastavak radova planira u ožujku kako bi se omogućilo prirodno slijeganje ugrađenih materijala. Ukupna vrijednost radova je 3 milijuna, a kompletan završetak radova očekuje se u lipnju.

Završene radove obišli su pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović te gradonačelnik Mario Rajn koji je tom prilikom istaknuo:

Ovim putem koristim priliku i zahvaljujem svim stanarima na strpljenju koje su pokazali. Isto tako apeliram i za naredno razdoblje da se još malo strpe jer ulica koja je desetljećima bila ruglo grada će dobiti sasvim novu vizuru i izgled kakav u centru grada zaslužuje.“

Vezano

Komentari su zatvoreni.