U četvrtak vrhunski koncert klasične gitaristice Julije Trintschuk

Glazbena škola Alberta Štrige Križevci poziva na koncert jedne od najboljih mladih gitaristica današnjice, Julije Trintschuk iz Njemačke, koji će se održati u četvrtak, 31. siječnja u Koncertnoj dvorani Glazbene škole s početkom u 19 sati. Ulazak na koncert je slobodan.

Julia Trintschuk (1997.) je višestruko međunarodno nagrađivana klasična gitaristica iz Njemačke. Svoju izvođačku karijeru započinje sa 16 godina izvodeći „Concierto de Aranjuez“ za gitaru i orkestar Joaquina Rodriga, te svira kao solistica i u komornim sastavima diljem svijeta (Meksiko, Rusija, Poljska, Slovačka, Italija, Španjolska, Švicarska, Austrija, Njemačka i Nizozemska).

Na programu će se naći sljedeća djela – F. Sor: Grand Solo, op. 14; D. Scarlatti: Sonata K. 141; A. Piazzolla: Oblivion; M. Giuliani: Rossiniana no. 2, op. 120; M. Castelnuovo-Tedesco: Capricho de Goya br. 18 (El Sueño de la Razón Produce Monstruos); F. Tarrega: Gran Jota.

Spomenimo još da je Trintschuk u subotu nastupila u finalu 34. prestižnog međunarodnog natjecanja „Certamen Internacional de Guitarra Clasica Andres Segovia“ u Španjolskoj, gdje je osvojila prvo mjesto, a ovo će ujedno biti njen prvi koncert u Hrvatskoj.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.