Udruga P.O.I.N.T. europskim projektom Future Hub Križevci želi u funkciju staviti zapušteni gradski prostor

Namjera novog rukovodstva Pointa je učiniti udrugu prepoznatljivom i jasno je odjeliti od ostalih križevačkih udruga. U javnosti još uvijek prevladava mišljenje kako su Kvark i druge lokalne udruge isto što i Point, odnosno prosječno informirani građanin ponekad teško razlikuje što koja udruga donosi lokalnoj zajednici – kazao je Nikola Ostojčić

Nikola Ostojčić zadnjih dana 2018. godine imenovan je novim predsjednikom križevačke Udruge P.O.I.N.T. (Point). Za one koji nisu upućeni, riječ je o udruzi koja okuplja 60-ak članova čiji je cilj osmišljavanje raznih društvenih zbivanja na području grada.

U godinama postojanja, osmislili su i pokrenuli cijeli niz koncerata, izložbi i festivala čime su pozicionirali Križevce na kartu gradova s bogatom kulturnom ponudom.

Novi predsjednik Pointa kazao nam je da je uz njega rukovođenje udrugom preuzelo još nekoliko novih imena.
– Do promjena je došlo u još nekim upravljačkim tijelima, ali gledano u globalu, rad udruge nastavlja se kao da do kadrovskih promjena nije došlo, odnosno držimo se kontinuiteta – rekao nam je Ostojčić i dometnuo da će većina programa koji će se događati pod njihovim okriljem ostati ista, s tendencijom da ih se poboljša.

Tijekom razgovora s novim predsjednikom djelomično smo se fokusirali na dio koji se tiče Culture Shocka. Ovaj 15. po redu, baš kao i prethodni, obilovat će događajima i gostovanjima, ali za razliku od prethodnih, neće ga se organizirati uz pomoć križevačke Udruge K.V.A.R.K. (Kvark).

– Izostanak Kvarka iz organizacijskog posla rezultirat će time što će se Culture Shock razmiliti čitavim gradom, od knjižnice, glazbene škole do drugih ustanova koje sudjeluju u formiranju programa – upoznao nas je Ostojčić. Festival će obilovati koncertima, performansima, tribinama, izložbama, predstavama, projekcijama, slušaonicama i radionicama.

Izlazak Kvarka iz organizacije festivala, naš sugovornik objašnjava koncepcijskim i programskim razmimoilaženjem.
– Suradnju je prekinuo Kvark očigledno zbog zamora i manjka kreativnosti – dijagnosticira Ostojčić.

Tvrdi da je namjera novog rukovodstva Pointa učiniti udrugu prepoznatljivom i jasno je odjeliti od ostalih križevačkih udruga.
– U javnosti još uvijek prevladava mišljenje kako su Kvark i druge lokalne udruge isto što i Point, odnosno prosječno informirani građanin ponekad teško razlikuje što koja udruga donosi lokalnoj zajednici – kazao je Ostojčić.

Razgovarajući o planovima Pointa, Ostojčić je izdvojio europski projekt kojeg se nadaju pokrenuti pod nazivom Future Hub Križevci.
– Poanta je da se njegovom provedbom stavi u funkciju zapušteni gradski prostor. Revitalizacijom gradskih kvadrata dobili bismo mjesto za izvođenje edukacijskih programa za mlade iz područja prirodoslovlja, tehnologija, umjetnosti i medija što je već dugi niz godina okvir rada udruge – riječi su Ostojčića.

Tvrdi da se buduće prostorije udruge nalaze u blizini Gradske knjižnice.

Na kraju razgovora doznali smo da Point ove godine planira organizirati osmi Pinklecfest, niz Pub inKVIZicija, devete Večeri udaraljkaša i 16. Sajam studija.(GPP)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.