Rekorder vikenda – vozio auto s 3.32 promila alkohola

Stop - PolicijaTijekom vikenda, od 28. do 31. prosinca, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće od čega prometna nesreća s ozlijeđenim osobama u kojoj su dvije osobe ozlijeđene i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom. Vozač pod utjecajem alkohola sudjelovao je u jednoj prometnoj  nesreći.

Policijski službenici, prilikom nadzora prometa sankcionirali su 89 prometnih  prekršaja, od čega 17 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola, 23 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela i prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Mladi vozači tijekom vikenda počinili su tri prometna prekršaja, od kojih jedan prekršaj upravljanja pod utjecajem alkohola, prekršaj nepoštivanja prometnog znaka i jedan ostali prekršaj. U činjenju prometnih prekršaja tijekom vikenda zatečena su tri recidivista koji su počinili tri prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom vikenda dva su vozača bila smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Uhićena su bila dva vozača. Proveden je jedan žurni postupak protiv jednog vozača recidivista.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 30. prosinca, u 12.32 sati u Križevcima, u Ulici Greberanec, kod 39 – godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,32 promila.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u subotu, 29. prosinca, u 13.41  na državnoj cesti broj 2 u Vlaislavu kada je vozač upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 144 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici ceste brzina prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.