Orešković sutra Saboru predstavlja svoj ‘Tim’s team’; Branka Hrga nema među kandidatima

Vlada_RH_svi_clanovi_kolaz_tim_team_tihomir_oreskovic_kandidatiMANDATAR Tihomir Orešković predstavit će u petak Hrvatskom saboru svoju Vladu, njezin program i zatražiti povjerenje, Sabor će osim toga izabrati svoje potpredsjednike te 30-tak radnih tijela. Vlada koju će predstaviti Orešković imat će dva potpredsjednika – Tomislava Karamarka (HDZ) i Božu Petrova (Most). Sjednica Hrvatkog sabora počinje u 9:30 sati.

Za ministra financija odabran je Zdravko Marić, ministra vanjskih i europskih poslova Miro Kovač, unutarnjih poslova Vlaho Orebić. Ministar gospodarstva trebao bi biti Tomislav Panenić, obrane Josip Buljević, pravosuđa Ante Šprlje, a uprave Dubravka Jurlina Alibegović. Ministarstvo poduzetništva trebao bi voditi Darko Horvat, rada i mirovinskog sustava Nada Šikić, a socijalne politike i mladih Bernardica Juretić.

Oleg Butković predložen je za minsitra pomorstva, Davor Romić poljoprivrede, Antun Kliman za ministra Turizma, dok bi zaštitu okoliša trebao voditi Slaven Dobrović. Na čelu ministarstva graditeljstva trebao bi biti Lovro Kuščević, zdravlja Dario Nakić, znanosti i obrazovanja Predrag Šustar. Tomislav Tolušić trebao bi voditi ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, Zlatko Hasanbegović kulturu, a Mijo Crnoja ministarstvo branitelja.

Mandatar Orešković uvjeren je da će njegova vlada stvoriti dobre rezultate.
„Vlada je dobra kombinacija ljudi iz privatnog i javnog sektora, sveučilišta i to će, uvjeren sam, dati dobre rezultate“, izjavio je Orešković u četvrtak navečer.

Predsjednik Hrvatskog sabora akademik Željko Reiner potvrdio je da je sve spremno za saborsku sjednicu u petak. Najavio je da će se raditi po dnevnom redu, dakle, prvo će se obaviti saborski poslovi, a potom će mandatar predstaviti Vladu te će uslijediti rasprava o njoj. Reiner je istaknuo kako se nada da će rasprava biti konstruktivna te da ju oporba neće odugovlačiti do kasno u noć. Nema nikakvog razloga za otezanje, poručio je Reiner koji je potpunim besmislicama nazvao teorije da se Vlada mora potvrditi do ponoći, i da bi u suprotnom predsjednica države morala mandataru dati još 30 dana.(Hina)

12491793_1105684412795732_5676123272591290212_o_Branko_Hrg_HSSBranko Hrg: “Zastupnik sam”

Dio članstva HSS-a nije zadovoljan ni izbornim rezultatima, prenosi HRT, jer i u ovom sazivu imaju tek jednog saborskog zastupnika, a ni načinom na koji Branko Hrg vodi stranku. Kako javlja portal ePodravina.hr, na njihov upit SMS-om križevački je gradonačelnik danas znakovito i kratko odgovorio: “Zastupnik sam”. Hrgu u HSS-u predstoje unutarstranački izbori, a među potencijalnim protukandidatima najglasniji su predsjednik zagrebačkog ogranka Nenad Matić te gradonačelnik Samobora Krešo Beljak.

U svojoj posljednjoj Facebook objavi, još prije dva dana, Hrg je naglasio kako nije bio loš pregovarač, nego pošten, da između HDZ-a i HSS-a vlada jedan vrlo korektan i pošten odnos te da će HSS u Hrvatskom saboru imati svoj klub. Znakovito je također da na Facebooku istaknutoj službenoj web stranici predsjednika HSS-a nema nikakvog sadržaja već posjetitelje dočekuje tek kratka poruka: “Ova web stranica više nije dostupna.”(kž.info)

brankohrg_hss_hr_stranica_vise_nije_dostupna

Vezano

Komentari su zatvoreni.