Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1226

"Labuđe jezero" u Donjem Vukšincu 13. prosinca 2018. - fotografija koja najavljuje prilog o rijekama Hrvatske i prilog o četvrtom meteoritu pokraj Križevaca (foto R.Matić)
“Labuđe jezero” u Donjem Vukšincu 13. prosinca 2018. – fotografija koja najavljuje prilog o rijekama Hrvatske i prilog o četvrtom meteoritu pokraj Križevaca (foto: R.Matić)

 

U posljednjoj ovogodišnjoj emisiji Ne dirajte mi krugove na početku slušamo prvih petnaestak minuta predavanja održanog 6. studenoga u Gradskoj knjižnici Franjo Marković u Križevcima na posljednjem Putopisnom utorku u ovogodišnjem Mjesecu hrvatske knjige. Goran Šafarek je održao multimedijsko predavanje o rijekama Hrvatske. Predavanje je organizirano u suradnji s Udugom P.O.I.N.T. i Pinklecfestom.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Adriatic Ana i otimači Orlandove glave Igora Lepčina, knjiga za mlade je Gregov dnevnik: Dugo putovanje Jeffa Kinneya, na odjelu beletristike Medvedgrad Fredrika Backmana, a na stručno-znanstvenom odjelu Vjera protiv činjenica: Zašto su znanost i religija nespojive Jerryja A. Coynea. Još za vrijeme ove emisije, s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici bit će književni susret s Julijanom Matanović.

U Vijestima Krugova saznajemo da je slučajno pronađen novčić cara Hadrijana postavljen na pročelju Županijskog suda na Zrinjevcu u Zagrebu, da je u Muzeju za umjetnost i obrt predstavljen Vodič za mlade ili Kako se osjećati dobro u Muzeju za umjetnost i obrt te da Zagrebačka Moderna galerija srednjoškolcima približava umjetnost.

Na današnji datum rođeni su Paul Klee, Jure Kaštelan, Steven Spielberg i Steve Biko, utemeljeno je Hrvatsko novinarsko društvo, završena je bitka za Verdun, a 18. prosinca je Međunarodni dan migranata. Umrli su Antun Mažuranić, Andrija Mohorovičić i Dobriša Cesarić.

U Svemirskom kutku govorimo o nekim prošlim događajima s područja astronomije i astronautike na datum ove emisije, o aktualnim događajima na području astronomije i astronautike, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo traženje već četvrtog meteorita u blizini Križevaca u ovom desetljeću, te istraživanje tko (ili što) je probušio rupicu na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Za kraj emisije i godine ostaje još poneka zanimljivost i nekoliko poučnih citata.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Lidije Bajuk, The Rolling Stonesa, Petra Iljiča Čajkovskog, grupe Queen, HPD Kalnik i Stidljive ljubičice.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1226 na programu je u utorak 18. prosinca od 17 do 18:30 sati. Reprizu emisije možemo slušati u subotu, 22. prosinca od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Nakon ove emisije sljedeća je na redu tek za tri tjedna, 8. siječnja 2019. godine. Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.