U Križevcima predstavljena izložba fotografija “Dinamičan Peking”

U Likovnoj galeriji Gradskog muzeja Križevci u ponedjeljak, 10. prosinca otvorena je izložba fotografija pod nazivom “Dinamičan Peking”. Izložba kroz 50-ak fotografija prikazuje veličanstvene arhitekture, panorame, kulturu i povijest ovog glavnog kineskog grada koji danas broji preko 20 milijuna stanovnika.

Okupljene je na početku pozdravila v.d. ravnateljice Gradskog muzeja Križevci Lana Okroša Rožić koja je posebno naglasila kako je ovo prva međunarodna izložba koja je postavljena u Likovnoj galeriji.

Svoje zadovoljstvo ovom izložbom koja je postavljena u organizaciji Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva i pod pokroviteljstvom Grada Križevaca istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn: „Ovo je prvi značajniji korak prema stvaranju i jačanju diplomatskih veza što se tiče Grada Križevaca. Planova imamo puno te nas u 2019. godini očekuje dosta izazova u tom smislu, da produbimo neke suradnje. Izložba je dobra prilika za upoznavanje s drugim kulturama. Zahvaljujem gospodinu Geli na tehničkoj potpori koji je inicirao događaj i siguran sam da je to prva u nizu izložbi.”

Izložbu je otvorio glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva i predsjednik Hrvatsko-kineskog društva prijateljstva Andrija Karafilipović koji je predstavio vezu Hrvatske i Kine: „Mnoge naše gospodarske delegacije bile su u Kini. Kina se gospodarski otvorila prema nama i vjerojatno ćemo u budućnosti moći računati na brojne turiste koji će posjećivati Hrvatsku. Došao sam kao prijatelj Kine i glavni tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva te dugogodišnji funkcioner društava prijateljstava da se potakne druženje sa mnogim veleposlanstvima”.

Vezano

Komentari su zatvoreni.