Koncert indijske glazbe u nedjelju u Gradskoj knjižnici

U nedjelju, 2.studenog 2018. u Križevce dolazi egzotična poslastica – glazbeni duo iz Indije koji čine Maestro Debaprasad Chakraborty i na sitaru i Om Prakash Pandey na tabli. Umjetnike ugošćuje „Ananda” yoga & thai massage centar iz Križevaca kao prijateljski yoga centar, a u suradnji s Gradskom knjižnicom „Franjo Marković” u intimnoj atmosferi multimedijske dvorane organizira koncert za sve zainteresirane. Pri ulasku posjetitelji mogu dati donaciju isključivo za glazbenike, a početak je zakazan u 18 sati. U sklopu svoje hrvatske turneje ova dva vrsna indijska umjetnika će, uz Križevce, nastupiti još u Rijeci, Puli, Rovinju, Karlovcu i Zagrebu.

Maestro Debaprasad Chakraborty je nositelj titule Pandit (učitelj) i jedan od najistaknutijih svirača sitara na indijskoj kazališnoj sceni. Ovaj vrhunski umjetnik svira na indijskom radiju i televiziji. Primio je mnoge nagrade uključujući i Državnu nagradu (National Fellowship) koju dodjeljuje Indijska Vlada. Njegovo glazbeno putovanje počelo je u mladim danima s ocem, a nastavlja se suradnjama s velikim maestrima poput učitelja Ajo Sinha Roya iz škole klasične glazbe Maihar gharana i učiteljem Gokul Nagom iz škole pjevanja Bishnupur gharana. Njegova strast i predanost indijskoj klasičnoj glazbi ostavlja dubok dojam na publiku. Učitelj Chakraborty kontinuirano podučava i svira u Indiji i inozemstvu.

Om Prakash Pandey svirač je table iz grada Varanasija. Diplomirao je instrument tablu na Banaras Hindu University. Usporedno s njegovim formalnim obrazovanjem, Om Prakash je nastavio istraživati instrument na tradicionalan način (tradicija Guru shishya) pod vodstvom maestra Chhote Lal Misre. Od 2003. godine, kada se preselio u Njemačku, krenuo je na turneje s poznatim indijskim glazbenicima, sudjelovao je na nekoliko svjetskih glazbenih projekata i snimio glazbu za 3 filma. Danas živi u Rovinju sa svojom obitelji i radi u joga centru Sadhani kao svirač na tabli i terapeut. „Kada sviram tablu, razgovaram s dušom slušatelja.“

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.