U zajedničkoj akciji s građanima posađena nova stabla u Križevcima

Grad Križevci i Komunalno poduzeće d.o.o. Križevci organizirali su u subotu, 24. studenog akciju sadnje stabala na području grada u koju su se uključili građani među kojima i gradonačelnik Mario Rajn, zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško, vijećnici Gradskog vijeća Grada Križevaca, djelatnici Gradske uprave te Komunalnog poduzeća.

U ovoj akciji posadit će se 15 sadnica, a gradonačelnik Mario Rajn već je najavio nove akcije sljedeće godine: „Po prvi puta organizirali smo jednu ovakvu akciju kako bi naš grad obogatili stablima. Cilj nam je ovakvu akciju održavati svake godine, ali i svake godine povećavati broj posađenih sadnica. Drago mi je da su akciju prepoznali naši građani i ovim putem im zahvaljujem što su odvojili svoje vrijeme i pridonijeli da nam naš grad bude ljepši.“

Nova stabla posađena su u Istarskoj ulici i Ulici Drage Grdenića dok će se do kraja sljedećeg tjedna posaditi i u Ulici Ante Starčevića te na Trgu sv. Florijana.

Križevce će tako krasiti nova stabla likvidambara, lipe, stupolikog graba, kuglastog javora i srebrnog cedra, a akciju je obilježila i donacija stabla trešnje obitelji Marcijuš koja će se posaditi u Istarskoj ulici.
– Ovim putem zahvaljujemo svima koji su se uključili u ovu akciju, istaknuli su iz gradske uprave.

Vezano

Komentari su zatvoreni.