Projekt „Socijalna košarica“ proglašen najuspješnijim lokalnim EU projektom

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU svake godine organizira izbor za najuspješnije lokalne EU projekte, koje kandidiraju regionalni koordinatori, a najbolje među njima biraju građani glasovanjem putem internetske stranice www.strukturnifondovi.hr.

Cilj izbora je ukazati na doprinos i utjecaj koji projekti sufinancirani sredstvima Europske unije imaju na poboljšanje životnih uvjeta hrvatskih građana u cjelini te na gospodarski razvoj Republike Hrvatske, kao i motivirati što više građana da svoje projektne ideje pretoče u uspješne lokalne projekte.

Ovogodišnji izbor sastojao se od tri kategorije. U kategoriji Investicijski i strukturni projekti najuspješnijim je proglašen projekt „Panonski drvni centar kompetencija“ iz Virovitičko-podravske županije, dok je pobjednik u kategoriji Međunarodni projekt „HIKING EUROPE – otkrivanje ruralne Europe kroz pješačke staze“ iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Građani su najuspješnijim lokalnim EU projektom u kategoriji Društveni projekt proglasili projekt „Socijalna košarica“ iz Koprivničko-križevačke županije.

Projekt „Socijalna košarica“ prijavljen je na natječaj za izbor najboljeg lokalnog EU projekta od strane PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije kao regionalnog koordinatora, a nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica. Projektni partneri su Udruga volontera Koprivničko-križevačke županije “Rad na dar” i Grad Koprivnica, ukupna vrijednost projekta je 446.240,26 kn, a financiran je sredstvima Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ iz Europskog socijalnog fonda.

Zahvaljujući ovom projektu provedenom tijekom 14 mjeseci, 1500 građana dobilo je pakete pomoći tijekom 32 akcije prikupljanja prehrambenih namirnica. U okviru projekta izrađen je i softverski program koji omogućava praćenje donirane robe, čime se osigurava transparentnost i učinkovitost funkcioniranja socijalne samoposluge, a također su održane edukacije za kvalitetno i kompetentno pružanje socijalnih usluga te brojne informativne medijske kampanje, kao i posebna medijska kampanja za promicanje i poticanje volonterstva.

Projekt „Socijalna košarica“ prepoznat je kao najuspješniji društveni projekt kojim je uspostavljena i otvorena socijalna samoposluga u Koprivnici kao pomoć siromašnim sugrađanima, uz snažnu promociju i poticanje volonterstva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.