OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci sudjelovala u Skype-A-Thonu 2018. i ugostila potpredsjednika Microsoft Education Communitya

Učenici OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci sudjelovali su u ovogodišnjem Skype-a-Thonu, maratonu Skype susreta koji je trajao tijekom 13. i 14. studenoga i okupio učenike i predavače iz 120 zemalja diljem svijeta. Grupa od tridesetak učenika je na svom virtualnom putovanju po svijetu posjetila Peru, Puerto Rico, Ameriku, Australiju, Filipine i Rusiju. Družili su se sa svojim vršnjacima i tijekom Mystery Skype susreta prema danim naznakama pogađali njihovu lokaciju.

Osim s vršnjacima imali su priliku družiti se sa zanimljivim predavačima među kojima je i Anthony Salacito, potpredsjednik Microsoft Education Communitya i jedan od istaknutih članova organizacijskog tima Skype-a-Thona. Njemu su se predstavili članovi robotičarske grupe koja postiže odlične rezultate u Croatian Makers ligi i njihov mentor Tomica Turković, a ravnatelj Igor Brkić predstavio je g. Salacitu kako se u školi, koja je i nositelj statusa Microsoftove škole, koriste Microsoftovi proizvodi.

U zanimljivom susretu raspravljalo se i o viziji suvremenog obrazovanja, važnosti tehnologije te mogućnostima stjecanja statusa Microsoft Showcase škole.

Učenici su uživali i u virtualnoj šetnji kalifornijskim nacionalnim parkom tijekom koje su upoznavali njenu floru ( impresivne sekvoje) , faunu, prošlost i izglede za opstanak. U drugom susretu upoznali su Daynu Hilton i njenog psa dalmatinera koji je treniran za pomaganje u prevenciji požara i zaštiti od vatre. Pas imenom Molly zna izvesti čak 82 trika, ali ih je, iscrpljen od prethodnih Skype susreta, pokazao tek nekoliko.

Učenici su ugostili i Daniela Mayera, osnivača zaklade Under a Tree koji ih je potaknuo na društvenu odgovornost i altruizam. Z a organizaciju ovogodišnjeg Skype maratona tijekom kojeg se pjevalo, sviralo, predstavljalo OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci i Hrvatsku i upoznavalo druge zemlje, zaslužne su učiteljice engleskoga jezika Gordana Novak i Ivana Begović.

Vezano

Komentari su zatvoreni.