Četvrt stoljeća grupe Nola – dijelimo dvije ulaznice za njihov koncert u Lisinskom

Slavljeničkim koncertom održanim 21. travnja 2018. na maloj sceni Istarskog narodnog kazališta Pula, Nola je započela koncertnu turneju pod nazivom “25” i obilježila dvadeset pet godina glazbene čarolije i jedinstvenog, prepoznatljivog opusa. Istoga je dana, nakladi Aquarius Recordsa, objavljena kompilacija naslova “Nola – 25” kojom imamo priliku uroniti u retrospektivu glazbenog stvaranja ovog pulskog sastava. Za završetak slavljeničke turneje odabran je Zagreb i Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski, u petak 16. studenoga.

Ako netko svoju glazbu nosi kao srce na dlanu, ne da ju slušamo, ne da ju čitamo već da ju osjetimo, onda je to Nola. Svoju kajdanku Gabrijela i Marijan Jelenić ispisuju već gotovo četvrt stoljeća i iskrenim, nježnim, ali snažnim autorskim potpisom od svoje priče stvaraju soundtrack života.

“Opstali smo zbog pjesme i pjesama. U njima su zauvijek ostali zapečaćeni neki trenutci našeg zajedničkog života. Neke radosti, tuge, odustajanja, nadanja, ljubav i suživot. Sve to sažeto u muziku i stih. Ustrajemo zbog onih pjesama koje još čekaju da budu ispisane i otpjevane. To je Nolinih 25 godina”, izjavila je Gabi.

Lepršave boje pulske četvorke hrvatsku pop-rock scenu i radijski eter boje sunčanim optimizmom, a njihovi klasici poput pjesama „Dio tebe“, „Iznad oblaka“ i „Moj svijet“ godinama se nalaze u Top 40 najemitiranijih pjesama. Glazba je Nolin medij putem kojeg prenose svoju poruku pozitivnih misli i zaigrane energije, a istom će nas zaraziti nastupima, gdje god se pojavili.

Grupu Nola su u proljeće 1993. godine u Puli osnovali Gabi i Marijan Jelenić. Pjevačica iznimnog glasa i autor koji glazbom prepričavaju svoju ljubavno-životnu priču. Ludo zaljubljeni jedan u drugoga, ali i glazbu, 1994. godine snimaju svoj prvi uradak, singl kazetu jednostavnog naziva „Nola“.

Križevci.info u suradnji s Koncertnom dvoranom Vatroslav Lisinski za slavljenički koncert „Nole“ dijeli dvije ulaznice! Sve što trebate učiniti je poslati poruku e-poštom s imenom i prezimenom na redakcija@krizevci.info, a dobitnici će biti izabrani slučajnim odabirom među prijavljenima!

Godinu kasnije, dakle 1995., izlazi kultni album „Dio tebe“, kojim ostavljaju dubok trag na hrvatskoj glazbi i radijskom eteru. 2017. godine, devet godina nakon povratničkog albuma “Iznad oblaka”, s kojim su zaslužili šest nominacija za Porin, a šest godina nakon intimnog albuma “Nola piano”, Gabi i Marijan, praćeni iskusnom ritam-sekcijom, Robertom Slamom i Deanom Vitasovićem, hrvatsku pop-rock scenu obogatili su prošlo proljeće upečatljivim EP izdanjem naslova “Negdje između”.

Slavljeničkim koncertom održanim 21. travnja 2018. na maloj sceni Istarskog narodnog kazališta Pula, bend je započeo koncertnu turneju i obilježio dvadeset pet godina glazbene čarolije i jedinstvenog, prepoznatljivog opusa. Istoga je dana, u nakladi Aquarius Recordsa, objavljena kompilacija naslova “Nola – 25” kojom imamo priliku uroniti u retrospektivu glazbenog stvaranja ovog pulskog sastava.

Vezano

Komentari su zatvoreni.