Križevci izabrani za domaćina manifestacije „Regionalni dani EU fondova“

Grad Križevci jedan je od 30 gradova u Republici Hrvatskoj koji će biti domaćin informativno-edukativne manifestacije „Regionalni dani EU fondova“ koju organizira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Na manifestaciji će poduzetnici i obrtnici, ali i svi zainteresirani pojedinci moći kroz sajam i besplatne edukacije saznati više o korištenju fondova Europske unije.

Manifestacija započinje u petak, 9. studenog s početkom u 10,00 sati u Razvojnom centru i tehnološkom parku Križevci s panel diskusijom „Razvoj Križevaca kroz EU fondove“ na kojoj će sudjelovati predstavnici institucija i lokalni poduzetnici s iskustvom povlačenja novca iz fondova Europske unije.

Nastavno na panel diskusiju uslijedit će stručna predavanja pod nazivom “EU fondovi kao mogućnost financiranja“ na kojima će se, između ostalog, govoriti o proceduri javne nabave i najčešćim primjerima grešaka u procedurama za obveznike javne nabave u provedbi EU projekata (SAFU), predstavit će se aktualni i budući natječaji te pojasniti kakva je procedura provedbe projekta i koje su najčešće pogreške u praksi.

Po završetku stručnog predavanja, održat će se i interaktivna radionica “Kako napisati projektni prijedlog i dobiti sredstva iz EU fondova za male i srednje poduzetnike?” na kojoj će sudionici imati priliku dobiti sve osnovne informacije o fondovima EU. Na radionici će se prolaziti uvjeti koje je potrebno poznavati prije prijave na natječaj, pojasnit će se priprema potporne dokumentacije i procedura slanja konačne projektne prijave te na čemu se dobivaju i gube bodovi prilikom vrednovanja projekta.

Nakon radionice obići će se projektna lokacija Razvojni centar i tehnološki park Križevci koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a putem Mjere 1.1. Podrška razvoju infrastrukture. Nakon obilaska Razvojnog centra i tehnološkog parka uslijedit će obilazak Turističkog informativnog centra Križevci.

Sajam EU fondova održat će se 10. studenoga 2018. od 10 do 14 sati u Sportskoj dvorani OŠ Ljudevita Modeca u Križevcima. Na Sajmu će svi zainteresirani pojedinci imati priliku upoznati poduzetnike od kojih će moći čuti na koji su način ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz fondova EU. Putem interaktivnih radionica, panel diskusija i edukativnih sadržaja, polaznici će uz korisne savjete ujedno imati priliku razmijeniti iskustva i povezati se s predavačima i drugim sudionicima, sa svrhom jačanja suradnje na svim razinama i realizacije što većeg broja projekata.

U sklopu izložbenog prostora, sudionici će također imati priliku degustirati, odnosno kupiti izložene proizvode, čuti informacije o uspješnim projektima u njihovom susjedstvu te sudjelovati u EU pitalici i osvojiti razne nagrade.
Sudjelovanje za sve je u potpunosti besplatno, a prijaviti se možete ovdje: https://lokalni.vecernji.hr/regionalni-dani-eu-fondova/prijava-na-besplatne-edukacije-u-krizevcima-11542

Više informacija: https://lokalni.vecernji.hr/regionalni-dani-eu-fondova/regionalni-dani-eu-fondova-u-krizevcima-11541

Vezano

Komentari su zatvoreni.