Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1220

Uz najavu predavanja u Gradskoj knjižnici
Uz najavu predavanja u Gradskoj knjižnici

 

Emisiju počinjemo s posljednjom četvrtinom tonske snimke tribine Sloboda medija, sloboda društva koja je održana 22. ožujka ove godine u okviru 14. Culture Shock Festivala u Klubu kulture u Križevcima, a čiji je gost bila novinarka Hrvatske radiotelevizije Maja Sever. Tribinu je moderirao Admir Sinani.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Bertik i Njuškalo Petre Soukupove, knjiga za mlade je Andautonac Snježane Babić Višnjić, na odjelu beletristike Molitva moru Khaleda Hosseinija, a na stručno-znanstvenom odjelu Pank poduzetnici Roberta Posavca. Podsjećamo i da je samo pola sata nakon ove emisije u križevačkoj knjižnici predstavljanje knjige i predavanje Siniše Goluba Nagovor na odvažnost – obiteljski roadtrip po američkim nacionalnim parkovima. Ulazak je besplatan. Saznat ćemo i raspored događanja vezanih uz Mjesec knjige u sljedećem tjednu.

U Vijestima Krugova saznajemo koliko se Riječana u jednom danu učlanilo u knjižnicu u akciji povodom Mjeseca knjige, koliko je posjećivanje muzeja ljekovito, da je otvorena izložba Okruženju usprkos, najavljujemo Interliber.

Na današnji datum rođeni su John Adams, Gerhard Domagk, Alfred Sisley i Ezra Pound, kapituliralo je Osmansko Carstvo, patentirana je kemijska olovka, pušten je u promet most između Europe i Azije. Umrli su Henri Dunant, Gustav Ludwig Hertz, Gustav Krklec, Matko Peić, Stanko Horvat, Ico Voljevica i Ivo Perišin.

U Svemirskom kutku govorimo o nekim prošlim događajima s područja astronomije i astronautike na datum ove emisije, o aktualnim događajima na području astronomije i astronautike, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Spominjemo zanimljiv oblak “dima” na Marsu, što Japanci rade oko asteroida Ryugu, te novu letjelicu prema Merkuru.

U Zanimljivostima analiziramo kakvi će nam biti zimski dani uz ljetno računanje vremena ako to prihvatimo na godinu, a završavamo citatima Paula Valéryja, rođenog na datum ove emisije.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Jeffa Waynea te grupa Azra, Crvena jabuka, Jefferson Airplane, Manfred Mann i Eagles.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1220 na programu je u utorak 30. listopada od 17 do 18:30 sati. Reprizu emisije možemo slušati u subotu, 3. studenoga od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.