Za 6. studenog raspisani izbori za Dječje gradsko vijeće Grada Križevaca

Gradonačelnik Mario Rajn donio je Odluku o raspisivanju izbora za Dječje gradsko vijeće Grada Križevaca.
Osnivanje Dječjeg gradskog vijeća jedna je od mnogobrojnih aktivnosti koje se provode u sklopu akcije Grad – prijatelj djece, a jedan od ciljeva je i potaknuti djecu na aktivno sudjelovanje u donošenju, za njih, važnih odluka.

– Ovime dajemo djeci priliku da i formalno izražavaju svoje želje i potrebe, oblikuju svoje stavove i sudjeluju u kreiranju onih dijelova javnog života koji se tiče njih. Participacija djece u lokalnoj zajednici time se podiže na jednu višu razinu jer više ne govorimo o djeci, već razgovaramo s djecom, uvažavajući njihovo mišljenje, istaknuo je gradonačelnik Rajn.

Izbori za vijećnike održat će se 6.11.2018. u svim osnovnim školama i u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. Pravo glasa na izborima imaju svi učenici 5., 6., 7. i 8. razreda, neovisno o spolu. Obrasce za kandidaturu kao i obrasce izbornih listića pripremit će Grad Križevci te mailom poslati svakoj školi koja će ih umnožiti

Do 22.10. svi zainteresirani učenici moraju predati kandidature svojim razrednicima, a kandidirati se mogu učenici petih, šestih i sedmih razreda. Do 30.10. svaki peti, šesti i sedmi razred mora održati svoje izbore unutar svojeg razrednog odjeljenja te između prijavljenih kandidata iz svojeg razreda, izabrati jednog kandidata iz svakog petog, šestog i sedmog razreda koji će predstavljati svoj razredi odjel na općim izborima.

Proglašenje rezultata izbora bit će 12.11. 2018. Prva konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća održat će se najkasnije 14 dana od službenog proglašenja rezultata izbora.

Odluka o raspisivanju izbora za članove Dječjeg gradskog vijeća – Križevci 

UPUTE ZA PROVEDBU IZBORA ZA ČLANICE I ČLANOVE DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA

Odluka o imenovanju voditelja Dječjeg gradskog vijeća – Križevci

Rješenje o imenovanju Izbornog povjerenstva – DGV

Vezano

Komentari su zatvoreni.