Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1219

Uz najavu izložbe 'Križevci u Velikom ratu' (foto iz fundusa Gradskog muzeja Križevci)
Uz najavu izložbe ‘Križevci u Velikom ratu’ (foto: iz fundusa Gradskog muzeja Križevci)

 

Na početku slušamo treći (od četiri) nastavaka snimke tribine Sloboda medija, sloboda društva koja je održana 22. ožujka ove godine u okviru 14. Culture Shock Festivala u Klubu kulture u Križevcima, a čiji je gost bila novinarka Hrvatske radiotelevizije Maja Sever. Tribinu je moderirao Admir Sinani.

Novi naslovi u Gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Annette, velika dlakava mama Johna S. McFarlanda, knjiga za mlade je Tajni život Marte Grigor: Izgubljena slika Ivane Guljašević Kuman, na odjelu beletristike Malo je nedostajalo Liane Moriarty, a na stručno-znanstvenom odjelu Što ako? Ozbiljni znanstveni odgovori na apsurdna hipotetska pitanja Randalla Munroea. Pola sata nakon završetka ove emisije u Gradskoj knjižnici održat će se predavanje pod naslovom Kon Tiki čime počinje Pinklec fest, a donosimo i raspored događanja u prvom tjednu Mjeseca hrvatske knjige.

U Vijestima Krugova govorimo o skupocjenoj slici koja se na dražbi sama uništila, da bi na istoj dražbi bila prodana do sada najskuplja slika jedne slikarice. Na inicijativu ravnateljice zagrebačkog Etnografskog muzeja ustanovljen je Međunarodni dan nematerijalne kulturne baštine. U četvrtak se u Likovnoj galeriji otvara izložba Križevci u Velikom ratu.

Na današnji datum rođeni su Noah Webster, Günter Grass, Josip Jelačić i Tim Robbins, počela je Bitka naroda kod Leipziga, osnovana je organizacija FAO, umrli su Jules Rimet, Mario del Monaco, Deborah Kerr…

U Svemirskom kutku govorimo o nekim prošlim događajima s područja astronomije i astronautike na datum ove emisije, o aktualnim događajima na području astronomije i astronautike, te o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana.

U Zanimljivostima otkrivamo izvornu Celsiusovu skalu za mjerenje temperature, a završavamo mislima kojima se najavljuje ovogodišnji Pinklec fest.

Neki su glazbeni prilozi novi ili su vezani uz teme, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Jakova Gotovca, Joan Baez, Nico, Đorđa Balaševića, te grupa Spandau Ballet i Azra.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1219 na programu je u utorak 16. listopada od 17 do 18:30 sati. Reprizu emisije možemo slušati u subotu, 20. listopada od 21 sat, sve na 96,6 MHz (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.