U sklopu Dječjeg tjedna održano druženje udomiteljskih obitelji i udomljene djece

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“ održano je druženje udomiteljskih obitelji i udomljene djece. Druženje je održano u sklopu programa „Zajedno za djecu“ kojeg provode Udruženje „Djeca prva“ kao nositelj i Centar za socijalnu skrb Križevci kao partner programa.

Program „Zajedno za djecu“ ukratko je predstavila ispred Udruženja „Djeca prva“ Natalija Stanković naglasivši kako je program financiran od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se s ciljem pružanje podrške udomiteljstvu.

Ovom druženju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško koji je istaknuo zadovoljstvo što se ovakvo jedno druženje odvija u sklopu Dječjeg tjedna: „Zahvaljujem se svim udomiteljima za koje znam koliko se odriču i koliko je tu truda jer dolazim iz obitelji koja je godinama bila udomitelj. Grad Križevci želi postati prijatelj djece, ali evo mislim da ste vi pravi prijatelj djece.“

Okupljenima se obratila i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Križevci Sanja Jakopović: „Drago mi je da smo u Dječjem tjednu uspjeli organizirati ovo druženje i predstavljanje projekta koji je sada već u drugoj godini i gdje mi vama udomiteljima pružamo podršku u sveobuhvatnoj skrbi za našu djecu.“

Predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece – udomitelji za djecu Marina Hoblaj tom je prilikom predstavila rad Foruma koji okuplja preko 300 udomitelja i preko 500 djece u udomiteljskoj skrbi, a okupljene je pozdravila i predsjednica Udruge „Maslačak“ Tamara Premuš naglasivši kako Udruga okuplja velik broj djece u udomiteljskoj skrbi. Upravo su „Maslačci“ prilikom ovog druženja izveli kratki program i tako razveselili okupljene.

Vezano

Komentari su zatvoreni.