HPD “Kalnik” osvojio srebrnu plaketu na Državnom natjecanju

Iako je srebrnu plaketu dijelio s još nekolicinom zborova, mješoviti zbor Hrvatskoga pjevačkog društva “Kalnik” zadržao je prošlogodišnji uspjeh osvojivši ponovno srebrnu nagradu na 51. susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Rovinju koji se 6. i 7. listopada održao pod pokroviteljstvom Istarske županije i uz materijalnu potporu Ministarstva kulture RH, a u organizaciji Hrvatskoga sabora kulture.

Zbor je pod ravnanjem Ozrena Bogdanovića izveo skladbe Ola Gjeile “Ubi caritas”, Emila Cossetta “Potok”, crnačke duhovne (obr. I. Kuljerić) “Joshua fought the battle of Jericho”, a u revijalnom programu grupe Opća opasnost (obr. O. Bogdanović) “Jednom kad noć”, a u konkurenciji osamnaest zborova koji su zadovoljili uvjete na županijskim razinama.

Pratnja zboru u revijalnom programu bili su na akustičnim gitarama Zdravko Muretić Mrkva, Luka Baričević, a na cajonu Lovro Baričević. Prosudbena komisija koja je ocjenjivala najbolje zborove Hrvatske bila je u sastavu Dario Maleš, predsjednik i članovi Ivan Josip Skender i Luka Vukšić.

Vezano

Komentari su zatvoreni.