Brojne aktivnosti za djecu u Dječjem tjednu

Od 1. listopada do 7. listopada obilježava se drugi po redu Dječji tjedan u Križevcima u sklopu Akcije „Grad Križevci – prijatelj djece“.

Pored radijske emisije, okupljanja djece na Strossmayerovom trgu i prijema djece kod gradonačelnika Marija Rajna, do sada je održan cijeli niz aktivnosti za djecu i s djecom. Pedijatrica Tatjana Relić-Niemčić održala je predavanje o sprečavanju nesreća kod djece rane i predškolske dobi za roditelje polaznika Dječjeg vrtića „Zraka sunca“.

U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ održane su pričaonice za djecu predškolskog uzrasta kao i predstavljanje knjige pjesama učenice prvog razreda Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Elene Stelle Buzina „Pogled u budućnost“.

U suradnji Komunalnog poduzeća d.o.o. i vrtića s područja Križevaca, djeca su uređivala okoliš i sadila cvijeće, a do kraja tjedna vrtićanci će raditi čestitke od recikliranog papira u radionici „Reciklirajmo zajedno“. Vrtićanci iz Dječjeg vrtića Svetog Josipa posjetili su doktoricu Jelenu Princip, a Udruga „Vrtuljak“ organizirala je senzomotoričku radionicu za djecu od 7 do 8 godina.

U sklopu projekta „Zajedno u radu i igri“ u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci održana je interaktivna radionica učenika 5.-8. razreda učiteljice Snežane Premužić iz COOR-a i 3. b razreda učiteljice Suzane Balić i pripravnice Andreje Šturbek iz Osnovne škole Ljudevita Modeca. Tema radionice bila je prijateljstvo stoga su učenici poslušali prigodnu priču Gospodin Nosko nalazi prijatelja koju im je pročitala knjižničarka Tihana Doskočil.

sutra, 5. listopada u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ održati pričaonice za djecu predškolskog uzrasta, kao i premjera predstave Heidi u izvedbi križevačke dramsko-scenske družine „Kolibrići“ s početkom u 17,00 sati.

Centar za socijalnu skrb Križevci i ove je godine organizirao druženje udomiteljskih obitelji u multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković“. Zajednica športskih udruga Križevci i Međunarodna mreža sportskih djelatnika – Sportmeet, organizirala je na Strossmayerovom trgu animaciju djece vrtićke dobi i učenika nižih razreda osnovnih škola dok je Udruga „Vrtuljak“ organizirala senzomotoričku radionicu za djecu od 4 do 6 godina u Obiteljskom savjetovalištu.

Obilježavanje Dječjeg tjedna traje još dva dana pa tako u subotu, 6. listopada u 10,00 sati roditelje čeka drugo izdanje natjecanja „Najbolji tim u gradu“ u kojem se jedan par – roditelj i dijete natječe protiv drugih parova u disciplinama poput bacanje loptice, trčanje s preprekama ili skakanje u vrećama. Priključiti se mogu djeca od 3 do 10 godina, a za sve sudionike osigurani su sokovi, bomboni, majice te medalje za one najbolje.

Dječji tjedan završit će Festivalom ludorije u organizaciji Udruge K.V.A.R.K. koji će se održati u nedjelju, 7. listopada s početkom u 11,00 sati na Nemčićevom trgu. Djeca će moći uživati u predstavi „Ples i fantazija“ križevačke žonglerske skupine „KUFER“ i dati svoj doprinos vremenskoj kapsuli – mjesto na kojem će djeca imati prilike napisati kako vide Križevce za 10 godina, a koja će se na kraju Festivala uručiti gradonačelniku Mariju Rajnu.
U sklopu Festivala ludorije održat će se i zabavne interaktivne igre za djecu, te radionica žongliranja kao i oslikavanje lica.

Ovim putem pozivamo djecu i njihove roditelje da nam se pridruže u obilježavanju Dječjeg tjedna i da se uključe u bogat program koji mogu vidjeti klikom na poveznicu: https://krizevci.hr/dogadjanja/djecji-tjedan-u-krizevcima/

Vezano

Komentari su zatvoreni.