U Križevcima održana edukativna tribina županijskog Savjeta za umirovljenike

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, nakon Koprivnice i Đurđevca, i u Križevcima je u srijedu, 3. listopada održana edukativna tribina u organizaciji Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije.

Tribina pod nazivom „Pravna, zdravstvena i socijalna zaštita umirovljenika i osoba starije životne dobi“ održana je u prostorima Udruge umirovljenika Križevci, a njezin moderator bio je predsjednik županijskog Savjeta za umirovljenike i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Okupljenima se uvodno obratio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je naglasio brigu Županije glede podizanja kvalitete života umirovljenika i starijih osoba, dok je predsjednik Pintar zahvalio umirovljenicima na odazivu te Županiji na podršci Savjetu i njihovim aktivnostima. Također je naglasio kako je umirovljenička populacija cijeli život ulagala u ovo društvo te zaslužuje dostojanstvenu starost, materijalnu sigurnost, adekvatnu zdravstvenu zaštitu i uključenost u društveni život.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak sudionicima tribine govorio je o pravima iz sustava socijalne skrbi, informacije o mirovinskom sustavu i mirovinskoj reformi predstavio je član Savjeta Željko Šemper, dok je članica Županijske skupštine Robertina Zdjelar govorila o mogućnostima informatičkog opismenjavanja starijih osoba u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja. Tribini je još prisustvovao i član Županijske skupštine i član Savjeta Božidar Štubelj.

Vezano

Komentari su zatvoreni.