Povodom Međunarodnog dana starijih osoba održana tribina županijskog Savjeta za umirovljenike

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba, u ponedjeljak, 1. listopada Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije u koprivničkom je Domu za starije i nemoćne osobe održao tribinu pod nazivom „Pravna, zdravstvena i socijalna zaštita umirovljenika i osoba starije životne dobi“.

Uvodno se obratio predsjednik Savjeta, ujedno i predsjednik Županijske skupštine, Željko Pintar, koji je okupljenima zahvalio na velikom odazivu, a tribini je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je u svom obraćanju naglasio važnost informiranja osoba treće životne dobi o svim pravima koja im pripadaju.

Predsjednik Pintar još je kazao kako umirovljenici imaju pravo na dostojanstvenu starost, materijalnu sigurnost, adekvatnu zdravstvenu zaštitu i uključenost u društveni život te je dodao kako će se sljedeća tribina 2. listopada (jučer se održala, op.ur.) s početkom u 11 u Đurđevcu, u prostorijama INA-e te 3. listopada (danas, op.ur.) u Križevcima u prostoru Udruge umirovljenika, također s početkom u 11 sati.

Ravnatelj Centra za socijalnu skrb Koprivnica Danijel Rušak okupljenima je govorio o pravima iz sustava socijalne skrbi, informacije o mirovinskom sustavu i mirovinskoj reformi predstavio je predsjednik Pintar, a članica Županijske skupštine Robertina Zdjelar govorila je o mogućnostima informatičkog opismenjavanja starijih osoba.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.