Skupina iz Slovenije posjetila križevačku sunčanu elektranu na krovu RCTP-a

U srijedu, samo dan nakon što je u pogon puštena prva grupno financirana sunčana elektrana u sklopu projekta „Križevački sunčani krovovi“, Križevce je posjetila skupina iz Slovenije. Cilj posjete bio je upoznati se s projektom te načinom rada same elektrane.

U sklopu njihovog posjeta održan je okrugli stol na temu izazova i mogućnosti za građanske energetske projekte u energetskoj tranziciji na kojem su sudjelovali gradonačelnik Mario Rajn i voditelji projekta „Križevački sunčani krovovi“ Ivan Zoković iz Zelene energetske zadruge.

Na okruglom stolu osvrnuli su se na tijek projekta „Križevački sunčani krovovi“, od ideje do konačne realizacije, a gradonačelnik Rajn je naglasio kako osim toga što će se ovom elektranom smanjiti troškovi za električnu energiju i negativni utjecaji na okoliš, benefit ovog projekta je i maksimalno uključivanje građana. Dodao je kako je cilj da Križevci postanu energetski neovisan grad s obzirom da osim potencijala postavljanja fotonaponskih ćelija u Križevcima postoji geotermalni izvor i potencijal korištenja biomase.

Vezano

Komentari su zatvoreni.