Rješava se problem parkiranja kod Dječjeg vrtića Križevci

Kod Dječjeg vrtića Križevci svakodnevno nastaju gužve zbog premalog parkinga stoga je Grad Križevci pokrenuo inicijativu za novi pristup Dječjem vrtiću. Novi pristup vrtiću bit će iz Ulice Petra Zrinskog gdje se nalazi parking koji će zadovoljiti potrebe roditelja koji svakodnevno dovoze djecu u vrtić.

„Ovo je bio jedini način na koji smo mogli riješiti dugogodišnji problem svakodnevnih gužvi na parkingu od vrtića,“ istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško prilikom obilaska radova na gradnji nogostupa od Ulice Petra Zrinskog prema vrtiću.

U tijeku su i radovi na poboljšanju materijalnih uvjeta u Dječjem vrtiću Križevci što uključuje adaptaciju parketa, ugradnju kliznih pregradnih stijena u dvorani i postavljanje zaštitne ograde na terasi jasličke grupe. U proračunu Grada Križevaca za tu je namjenu osigurano 473.000,00 kuna od čega su 172.861,00 kuna bespovratna sredstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

U obilasku navedenih radova uz zamjenika Šaška bio je i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović. Projekt poboljšanja materijalnih uvjeta proveden je uz financijski doprinos Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Vezano

Komentari su zatvoreni.