U Dropkovcu održana 11. Slivarijada

Prošlog je vikenda u Dropkovcu u organizaciji Športsko rekreacijskog društva „Plava krv“ održana 11. po redu Slivarijada koju su posjetili župan Darko Koren i zamjenik župana Ratimir Ljubić. Zlatnu diplomu za rakiju dobio je Tihomir Šikač, a srebro su osvojile dvije rakije proizvođača Branka Piciga i rakija OPG-a Maria Šabijana. Dvije brončane diplome dobio je ponovno Tihomir Šikač, dok je treća brončana diploma uručena Tomislavu Ivaneku.

Pokrovitelji manifestacije bili su Koprivničko-križevačka županija, Općina Gornja Rijeka i Grad Križevci, a utemeljena je na legendi o tome kako su kalnički seljaci kralja Belu hranili sa šljivama, nakon čega im je on iz zahvalnosti dodijelio plemićke titule. Šljiva je tako prepoznata kao turistički proizvod ovog kraja, a Slivarijada svojim programom iz godine u godinu okuplja sve veći broj zainteresiranih, što je naglasio i predsjednik Udruge Mario Crnčić.

Za goste je pripremljena tradicionalna enogastro ponuda te kulturno-umjetnički nastupi KUD-a Tomislav iz Svetog Ivana Žabna, Udruge Potkalnički plemenitaši, mlade pjesnikinje Mihaele Šatvar i lokalne glumačke grupe „Plava krv“. Centralno događanje večeri bilo je proglašenje zlatnih, srebrnih i brončanih domaćih rakija, gdje je obrazloženje o bodovanju dao viši savjetnik-specijalist za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Koprivničko-križevačke županije Denis Maksić.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.