Definiran program proslave svetkovine sv. Marka Križevčanina

U Gradskoj upravi Grada Križevaca prošli tjedan je održan sastanak Organizacijskog odbora proslave svetkovine sv. Marka Križevčanina. Sveti Marko Križevčanin treći je kanonizirani hrvatski svetac Rimokatoličke Crkve čiji se spomendan obilježava 7. rujna na dan kada je umro mučeničkom smrću u Košicama.

Predstavnike Policijske postaje Križevci, vatrogasaca, Gradskog društva Crvenog križa Križevci i velečasnog Stjepana Sovičeka pozdravio je na početku sastanka gradonačelnik Mario Rajn nakon čega je velečasni Soviček predstavio ovogodišnji program.

Bogat program obilježavanja započinje već 29. kolovoza i trajat će do 15. rujna, a u sklopu njega održat će se devetnica sv. Marku Križevčaninu koja će obuhvatiti brojne teme, međunarodna tribina, predavanja na temu povijesnosti, koncert duhovne glazbe na orguljama, obilježit će se i Dan konkatedrale sv. Križa dok će Križevački likovni krug pripremiti izložbu posvećenu duhovnoj stvarnosti i sv. Marku.

Detaljan program bit će poznat već krajem tjedna najavio je velečasni Soviček i ujedno pozvao sve da se kao i prijašnjih godina priključe procesiji na sam dan proslave sv. Marka 7. rujna. Taj dan bit će kao i uvijek zatvoren promet u samom središtu grada, te je baš kao i prošle godine odlučeno kako će biti nastavni dan, a sva djeca koja će imati želju doći na svetu misu moći će uz pratnju nastavnika.

Vezano

Komentari su zatvoreni.