Filmsko ljeto uz KineDok uz film “Mjesec u tebi” i tabu temu koja definira političku i društvenu stvarnost žena i muškaraca

Redateljičina verzija filma iz 2009. o tabu temi koja definira političku i društvenu stvarnost žena i muškaraca na mnogo dublji način nego što je društvo to spremno priznati.

Poput mnogih drugih žena, Diana već godinama pati od bolne menstruacije. Sa svakim novim ciklusom postavlja si pitanje: “Čemu bol i uzrujavanje ako sam zdrava?” Njezina početna nevina znatiželja šalje je na emotivno putovanje do samih korijena ženstvenosti i života. “Mjesec u tebi” svjež je pogled na tabu koji definira političku i društvenu stvarnost žena i muškaraca na mnogo dublji način nego što je društvo to spremno priznati. Suočavajući se s menstrualnim pravilima ponašanja uz dozu humora i autoironije, ovaj dokumentarac pristupa predmetu s osobnog i kolektivnog aspekta, dovodeći tako u pitanje našu unaprijed stvorenu predodžbu o ženstvenosti.

Besplatna projekcija ovotjednog dokumentarca u sklopu programa “Filmsko ljeto uz KineDok” održava se u utorak, 21. kolovoza u 21 sat na otvorenoj terasi Galerije K2 u Križevcima.

Vrijeme: 75
Redatelj: Diana Fabiánová
Godina: 2009
Zemlja: Slovačka, Španjolska, Francuska

Vezano

Komentari su zatvoreni.