Planinarski izlet u Kamniško-Savinjske Alpe

Foto: Mario Podolski

Planinarsko društvo Kalnik Križevci organiziralo je dvodnevni planinarski izlet u Kamniško-Savinjskim Alpama (Jezersko-Češka koča na Spodnjih Ravneh 1542 m; Jezerska Kočna 2540m). U subotu, 4. kolovoza u poslijepodnevnim satima iz Križevaca na put je krenulo deset križevačka planinara. Putovalo se autima do Jezerskog, a onda pješke šumskom stazom do planinarskog doma Češka Koča podno Jezerske Kočne, gdje se prenoćilo.

Drugi dan, rano ujutro se krenulo prema vrhu Jezerska Kočna (2540m). Put je jako zahtjevan, gdje je na početku uspona sipar, koji prelazi u stijenu osiguranu sajlama i klinovima. Koristili smo opremu za penjanje po sajlama, a nakon otprilike četiri sata smo došli do vrha. Pogled je prekrasan, u daljini se vide Julijske Alpe, Skuta, Grintovec i ostali predivni vrhovi Kamniških Alpa.

Putem smo uživali u prekrasnim alpskim biljkama, a posebno treba izdvojiti Zoisovu zvončicu koja je slovenski endem. Nakon četiri sata silaska došli smo do doma, malo se odmorili i nastavili put do auta, gdje smo stigli nakon 1,30 sati hoda. Umorni i iscrpljeni, ali puni doživljaja stigli smo kući u večernim satima.

Vezano

Komentari su zatvoreni.