Župan Koren i zamjenik Ljubić u posjetu Općini Gornja Rijeka

U posjetu Općini Gornja Rijeka, u kojem je župana Darka Korena i zamjenika župana Ratimira Ljubića dočekao načelnik Općine Darko Fištrović, u četvrtak se razgovaralo o tijeku realizacije projekata iz područja primarne zdravstvene zaštite i obrazovanja.

U tijeku je II. faza izgradnje zgrade primarne zdravstvene zaštite u Gornjoj Rijeci, za koju je Općina osigurala sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 100 tisuća kuna te 500 tisuća kuna vlastitih sredstava, dok je Koprivničko-križevačka županija prijavila III. fazu radova  temeljem kojega će Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije kao Ugovaratelj sufinancirati projekt do najvišeg ukupnog iznosa od 200.000,00 kuna.

Župan i načelnik Fištrović iskazali su zadovoljstvo zajedničkom suradnjom čime će se osigurati dostupna, kvalitetna i efikasna zdravstvena zaštita za stanovništvo Općine Gornja Rijeka i okolice, te poboljšati uvjeti rada medicinskog osoblja. Ukupna planirana vrijednost ove investicije je 3,5 milijuna kuna.

U sklopu današnjeg posjeta obišlo se i školsko igralište Osnovne škole Sidonije Rubido Erdödy na kojem bi ovih dana trebali započeti radovi navlačenja novog asfaltnog sloja za koje je sredstva osigurala Županija u svom proračunu.  Završetak radova očekuje se do početka nove školske godine na zadovoljstvo svih učenika i mještana.

Vezano

Komentari su zatvoreni.