‘Robin ljetno kino’ u petak predstavlja nezamislivu istinitu životnu priču

Nakon dvotjedne stanke, Robin ljetno kino ovoga petka nastavlja s filmskim projekcijama na Trgu Antuna Nemčića.

„Lav“ (Lion), prvi od četiri filma koja će biti prikazana u idućih mjesec dana, višestruko je nagrađivana nevjerojatna, inspirativna životna priča Indijca Sarooa Brierleya (Sunny Pawar, Dev Patel) koji se, kao petogodišnjak, zaspavši u vlaku, našao tisuće kilometara udaljen od svojeg rodnog sela i obitelji, okružen nepoznatim ljudima i nepoznatim, bengali jezikom. Nakon brojnih nedaća koje je proživio živeći na ulicama Calcutte, Saroo je završio u sirotištu, odakle ga je izbavio posvojiteljski par iz Australije (Nicole Kidman i David Wenham). Dvadeset i pet godina kasnije, 2012. godine, Saroo pokušava pronaći svoje rodno selo, čijeg se naziva više ni ne sjeća, korišteći Google Earth.

„Lav“ je 2017. godine nominiran u 6 kategorija za nagradu Oscar, uključujući i nominaciju za najbolji film i najbolji adaptirani scenarij na kojem je radio i Saroo Brierley. Osim što su i Nicole Kidman i Dev Patel bili nominirani za nagradu Oscar, film im je donio i nominacije za Zlatni globus te brojne druge nominacije i nagrade. Film je sveukupno osvojio 56 nagrada i 96 nominacija.

Ovaj fascinatni biografski film pogledajte u petak, 10. kolovoza u 21:15, uz kokice i piće. U slučaju kiše, projekcija će se održati u kinu Kalnik.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Baš ugodno druženje, uz prekrasan, topli film!
    Bilo je tu i piva i kokica, baš svega, kao u neka davna vremena.
    Stalno je sjevalo, ali nas je kiša poštedila da u miru uživamo, dobro nam došlo malo sjeverca, koji nas je lijepo rashladio. I, SVE je bilo, baš SUPAĆ!
    Sve pohvale za organizatore i lijepo provedene večeri petkom!

Komentari su zatvoreni.