Rekorder vikenda – s 3,50 promila upravljao osobnim automobilom

STOP POLICIJATijekom vikenda, od 3. do 5. kolovoza, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće, od čega jedna s teže ozlijeđenom osobom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su oduzimanje prednosti prolaska, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i nepropisno kretanje kolnikom.

Sankcionirano je 130 prometnih prekršaja, od čega 19 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 48 prekršaja upravljanja vozilima nepropisnom i neprilagođenom brzinom i 13 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Uhićeno je pet vozača. Provedena su četiri žurna prekršajna postupka u kojima su vozači kažnjeni novčanim kaznama, kaznama zatvora i zabranama upravljanja motornim vozilima. Tri vozača su predana na izdržavanje izrečenih kazni zatvora.

Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u petak, 3. kolovoza, u 20.40 sati u Koprivničkoj ulici u Križevcima, kada je 27-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,50 promila. Vozač je bio uhićen, te je protiv njega proveden žurni prekršajni postupak u kojem mu je određeno zadržavanje od 15 dana, te je predan u zatvor u Bjelovaru.

Najveće prekoračenje brzine kretanja utvrđeno je u subotu, 4. kolovoza, u 15.44 sati u Križevačkoj ulici u Sokolovcu, kada je 46-godišnji vozač upravljao motociklom brzinom od 141 kilometar na sat, iako je brzina ograničena na 60 kilometara na sat.

Tijekom vikenda poradi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirano je pet mladih vozača. U subotu, 4. kolovoza, u 0.41 sati u Vinogradskoj ulici u Đurđevcu zatečen je 21-godišnji vozač kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,41 promil. Iz PU ističu i da su tijekom vikenda tri mlada vozača sankcionirana i radi prekoračenja dopuštenih brzina kretnja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.