U Križevačkom Ivancu sudar automobila i traktora, traktorist pobjegao

Stop - PolicijaIz Policijske uprave koprivničko–križevačke javljaju da su se jučer, 3. kolovoza, oko 20:50 sati u Križevačkom Ivancu, radi nepropisnog kretanja sudarili automobil i traktor. Vozač traktora napustio je mjesto događaja, ali je naknadno pronađen. Upravljao je traktorom prije stjecanja prava i pod utjecajem alkohola od 0,59 promila.

Alkohol je jedan od najčešćih uzročnika stradavanja u prometu

Ako sjedate za volan, postoji samo jedan izbor – bez alkohola. Vaš život je predragocjen da biste ga utopili u alkoholu. Vozače pozivamo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne sudjeluju u prometu. Policija će spram vozača pod utjecajem alkohola poduzimati sve raspoložive zakonske mjere. Ponovno podsjećamo da se upravljanjem pod utjecajem alkohola eksponencijalno povećava rizik događanja prometnih nesreća.

Tako kod koncentracije alkohola 0,50 g/kg alkohola u organizmu postoji dva puta veća mogućnost za događanje prometne nesreće, a kod koncentracije od 1,20 g/kg alkohola u organizmu postoji 35 puta veća mogućnost događanja prometne nesreće. Stoga, pozivamo sve vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti.

Vezano

Komentari su zatvoreni.