U tijeku su radovi na gradnji cesta i pješačko-biciklističkih staza

Zamjenici gradonačelnika Danijel Šaško i Mario Martinčević obišli su jučer radove na modernizaciji ceste u Cvjetnoj ulici, Malim i Velikim Sesvetama kao i radove na gradnji pješačko-biciklističkih staza. U Cvjetnoj ulici zamijenjena je komunalna infrastruktura, izgrađen donji postroj ceste i još preostaje njeno asfaltiranje koje se očekuje krajem ovog tjedna. Vrijednost radova je 512 tisuća kuna i u potpunosti je financirano iz Gradskog proračuna.

U tijeku su radovi i na modernizaciji ceste Male Sesvete – Velike Sesvete koje u potpunosti financira Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 4.725.198,50 kuna. Radi se o dionici dužine 5.183,62 metara čijom će se modernizacijom značajno podići kvaliteta života stanovnika Malih i Velikih Sesveta. Također, istovremeno traju i radovi na modernizaciji županijske ceste u dužini od 2000 metara u Velikim Sesvetama. Ovu dionicu zajednički će modernizirati Grad Križevci koji financira donji postroj ceste u iznosu od nešto više od pola milijuna kuna i Županijska uprava za ceste koja financira gornji postroj ceste.

Napreduju i radovi na gradnji 4,35 kilometara pješačko-biciklističkih staza u Križevcima u sklopu projekta „Cyclo-Net“. Radovima su obuhvaćene Ulica kralja Tomislava, Ulica Franje Tuđmana, Trg svetog Florijana, Zagrebačka ulica, Ulica branitelja Hrvatske, Ulica Tadije Smičiklasa, Ulica Franje Račkoga i Ulica Franje Markovića. Vrijednost projekta je nešto više od 12.100.000,00 kuna, a odobren je za sufinanciranje od strane Europske unije na prvom natječaju iz Interreg V-A Programa suradnje Mađarska-Hrvatska u financijskoj perspektivi za razdoblje 2014.-2020. godine.

Vezano
1 komentar
  1. kaja piše:

    Baš me veseli svako ulaganje i zamjena starih instalacija, a potom gradnja biciklističkih i pješačkih zona.
    Lijepo za nas pješake, da se ne moramo utrkivati sa automobilima, gdje stati, e da bi ih propustili.
    Grad se u velikom dijelu iz dana u dan “preprađa”.
    Čestitka!

Komentari su zatvoreni.