Održana radionica “GDPR u vatrogastvu – praktična primjena”

U prostorima Županijske uprave održana je radionica u organizaciji Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije kojoj je prisustvovalo 40-tak članova vatrogasnih organizacija, s ciljem upoznavanja s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.

U ime organizatora, okupljene je pozdravio  zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, kazavši kako se nada da će Uredba poboljšati administrativno poslovanje vatrogastva u cjelini.

O načinu na koji se vatrogasne organizacije u Hrvatskoj moraju uskladiti s GDPR-om govorio je Stjepan Kovaček, direktor tvrtke i-KSO d.o.o. iz Zagreba, i dugogodišnji vatrogasni dužnosnik na raznim razinama sustava. Ujedno je pojasnio važne elemente Uredbe koji ne mogu zaobići vatrogastvo, odnosno sustav čiju osnovu čini oko 150000 članova, među kojima je i oko 60000 operativnih vatrogasaca, odnosno 30000 maloljetnih članova DVD-ova.

Također, tijekom radionice sudionici su upoznati s elementima svog poslovanja koje moraju ispraviti i obavezama koje im predstoje te su im pojašnjeni predlošci dokumenata pripremljenih upravo za vatrogasne subjekte.

Županijska Vatrogasna zajednica jedna je od prvih u Hrvatskoj koja je za svoje članove organizirala ovakvu radionicu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.