Potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „I ja odvajam“

Mjesec dana nakon što je Gradu Križevcima odobren projekt „I ja odvajam“, gradonačelnik Mario Rajn potpisao je Ugovor o dodijeli bespovratnih sredstava čime započinje njegova provedba. Vrijednost projekta je 547.346,72 kune, a 84,9 posto odnosno 465.244,71 kuna bit će sufinancirano iz Kohezijskog fonda, preko Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projektom će se obuhvatiti stanovnici Grada Križevaca i Općine Sveti Ivan Žabno, ukupno njih 26 344, i to od vrtićke do odrasle dobi, kako bi kroz raznolike aktivnosti dodatno razvili svijest o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom i to na način da odvajaju otpad, kompostiraju, recikliraju, a sve s ciljem smanjenja njegove količine.

U 20 mjeseci provedbe ovog projekta, Grad će provesti 15 aktivnosti usmjerenih na cilj, kao što su: tiskanje letaka i plakata, snimanje radijskih emisija, izrade mobilne aplikacije, natjecanja u izradi predmeta od otpada, kvizovi znanja, te radionice za školsku i predškolsku djecu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.